Gettorf Dyrepark » Vores nye drengegruppe - Sig hej til vores dyr!
de_DEen_GB

Sig hej til vores dyr!

Gettorf Dyrepark

17. februar 2020:

Vores nye drengegruppe

Siden denne forår er Casper, Carl, Jack og William den nye kejser Tamarins i Tierpark Gettorf.

Efter at have succes med at opdrætte denne arter af marmoseter i mange år, tog vi en pause efter aldersrelateret død af vores gamle avlspar for grundlæggende at renovere vores indhegninger inde i abehuset. Da dette arbejde var afsluttet i foråret 2020, var vi i stand til at lede efter nye beboere til indhegningerne.

Da disse dyr er en del af det europæiske avlsprogram for truede arter, er dette dog ikke de enkelte zoologiske haver, men stamboglederen beslutter, hvilken zoologisk have der kan modtage dyr fra en anden zoologisk have. En avlsgruppe var i øjeblikket ikke tilgængelig af organisatoriske årsager. Men Dortmund Zoo var lige på udkig efter et sted for en gruppe på 4 unge mænd i alderen 2-5 år, og studboglederen besluttede, at disse unge mænd nu skulle flytte til Gettorf.

Alle fire dyr er efterkommere af de samme forældre og har boet sammen siden deres fødsel. Denne kendsgerning – sammen med det faktum, at der ikke er nogen hunner omkring – øger sandsynligheden for, at de fire af dem kommer godt overens.

Normalt lever marmoseter parvis med deres afkom, og både mænd og kvinder tolererer ikke fuldvoksne konkurrenter af samme køn i nærheden – men kun hvis der faktisk er en partner at diskutere. Hvis det modsatte køn er fraværende, kommer mænd især normalt godt overens i såkaldte bachelorgrupper.

Umiddelbart efter ankomst var stemningen hos de fire forståeligt nok lidt anspændt på grund af det stressende træk. Nu håber vi, at de fire brødre vil slappe af lidt efter at have slået sig ned i deres nye omgivelser, og at de fortsat vil komme godt sammen som en gruppe.

Ingen kommentarer»»

Ingen kommentarer endnu.

Skrive en kommentar

 — 

tilbage til nyheder